facebook   twitter  youtube  linkedin instagram
Miercuri, 05.06.2019 - 11:58

Conferință anuală privind instrumentele financiare ale Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală

În data de 4 iunie 2019 ministrul Petre DAEA a participat la cea de-a cincea conferință anuală a UE privind instrumentele financiare ale Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, în perioada 2014-2020, eveniment organizat de Comisia Europeană, prin Direcția Generală pentru agricultură și dezvoltare rurală și Banca Europeană de Investiții (BEI).

Scopul conferinței a fost acela de a crea o imagine de ansamblu asupra propunerii Comisiei de a sprijini agricultura și dezvoltarea rurală prin PAC și prin instrumentele financiare, a oportunităților oferite de instrumentele financiare ale FEADR pentru statele membre și regiunile UE și a experiențelor autorităților de gestionare a FEADR în ceea ce privește utilizarea instrumentelor financiare.


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale răspunde nevoilor-cheie identificate la nivelul Uniunii Europene și implicit la nivelul țării noastre privind sprijinul pentru finanțarea investițiilor în agricultură și dezvoltare rurală prin intermediul instrumentelor financiare” - ministrul Petre Daea.

Evenimentul s-a bucurat de prezența comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil HOGAN, alături de reprezentanți la nivel înalt din sfera politică națională și europeană din cadrul Statelor Membre ale UE responsabili de agricultură și dezvoltare rurală. De asemenea, au participat specialiști ai autorităților de management pentru FEADR și ai agențiilor de plăți din Uniunea Europeană, precum și intermediari financiari, inclusiv instituții financiare, administratori de fonduri, instituții de garantare, asociațiile acestora și toți ceilalți actori din sectorul financiar implicați direct în gestionarea instrumentelor financiare ale FEADR.

Agricultorii și fermele rurale funcționează în condiții de afaceri speciale și, prin urmare, necesită instrumente financiare particularizate. Colaborând cu BEI am făcut progrese importante în dezvoltarea acestora în ultimii ani, dar trebuie să facem și mai mult.” – Phil Hogan.
Întreg comunicatul aici .


Calendar

Ianuarie 2020
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

newsletter rndr2017

newsletter english version

Positive SSL